Hummus-levite

Egyptistä lähtöisin oleva hummus on levinnyt laajalle ja on erinomainen niin pitaleivän kuin näkkärinkin päällä sekä hyvän ruuan ohessa. Sitä ei myöskään ole vaikea tehdä kunhan sinulla on soseuttaja.

Tässä reseptissä on reippaasti valkosipulia ja tahnaa tulee noin 3 dl.

hummus01

Tarvitset:

1 tlk kikherneitä
2 kokonaista valkosipulia eli noin 8 kynttä *
3 rkl seesamiöljyä
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl tahinia
1/2 dl sitruunan mehua
4 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl merisuolaa tai muuta hyvää suolaa **
1 tl valkopippuria

Huuhdo kikherneet, sekoita ainekset ja soseuta. Säilyy noin 7 vrk jääkaapissa.

hummus1

*) Tarkoitan niitä kynnettömiä kokonaisia valkosipuleita jotka voi viipaloida neljään osaan vaan puukolla.
**) Käytän itse Halos selectionin sitruuna, valkosipuli, persilja merisuolaa (sitä saa ainakin M-market Tullinpuomista).

hummus3

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s