Punajuuri – ja Bataattihummus

Bataattihummukseen ja punajuurihummukseen löytyi reseptit Koti ja keittiö lehdestä alunperin, mutta piti näitäkin hieman tuunata itse. Hyvä perusresepti, mutta aika tylsä joten tässäpä pimpatut versiot.

Itse en jaksa liottaa kikherneitä yön yli (ellen tee isoa erää) joten tulee ostettua kikherne-tölkkejä. Punajuurien pesu ja keitto sekä paahtaminen on myös niin boring, että ostin ihan kuule esikeitettyjä punajuuria 1,29€/3kpl.

Punajuurihummus

3-4 keskikokoista punajuurta
1 prk kikherneitä
4-5 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl juustokuminaa (jeera)
1 tl chiliä/harissaa
1 tl sormisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

15712981_10211906181473716_576484506_n

Pilkoin itse 3 kpl esikeitettyjä punajuuria kulhoon jotka sitten soseutin. Lisäsin soseeseen mausteet ja öljyn joita sitten sekoittilin ruokalusikalla. Lisäsin tölkin kikherneitä joukkoon ja soseutin koko hoidon uudestaan.

Mulla oli tollasia 13 cl hillopurnukoita Ikeasta. Sain neljä täyteen ja vähän rasiaan erikseen jääkaappiin joten tästä määrästä tulee valmista tahnaa arviolta noin reilut 6 – 7 dl. Tiedän mitä saatte jouluna, ystävät.

Marokkolainen bataattihummus

400 g bataattia (yksi keskikokoinen)
1 prk kikherneitä
3 valkosipulinkynttä
3 rkl sitruunamehua
6 rkl oliiviöljyä
Luraus seesamiöljyä (jos löytyy, ei pakko)
2 rkl tahinia
3 tl taatelisiirappia
3 tl Ras el hanout mausteseosta
2 rkl hienonnettua persiljaa
Sormisuolaa
Mustapippuria

Kuori ja paloittele bataatti, paahda 225 -asteisessa uunissa noin 35min. Valuta kikherneet, kaada kulhoon bataatin ja muiden aineiden kanssa sekä soseuta. Lisää öljyä/sitruunamehua jos meinaa jäädä tönköksi!

Ps. Jouluisan levitteen tästä tekee kaneli -jos niin haluaa!

 

Mainokset