Kesän 2013 Chilihillo

Chilihillo:

n. 2,5dl tuoretta Chiliä ( mitä enemmän c.chinenseä sen aromikkaampi ja tulisempi)
4 tomaattia
1 suuri paprika
1 yksikyntinen valkosipuli
1 lime
1-2 porkkanaa (jos isoja niin vain yksi)
1 punasipuli
n.0.5 dl appelsiinimehua
3tl hunajaa
n. 1dl hillosokeria
loraus hunaja-omenaviini etikkaa
Savuaromia ja suolaa maun mukaan

Toimi näin. Kattilan pohjalle n.2dl vettä porisemaan. Pilko paprika, porkkana, sipuli, valkosipuli ja chilit siemenineen pataan porisemaan. Kiehauta toisessa kattilassa vettä ja kalttaa tomaatit. Kuori tomskut, pilko ja laita muiden aineksien kanssa porisemaan. Sekoittele harvakseltaan ja anna kiehua hiljalleen ainakin puoli tuntia. Itse kiehuttelin melkein tunnin.

Raasta joukkoon limen kuori ja purista limestä mehut mukaan. Anna kiehahdella. Kun porkkanat ovat varmasti pehmennet tee keitoksesta sosetta esimerkiksi sauvasekoittimella. Testaa maku.
Kattila takaisin hellalle ja lorauta mukaan appelsiinimehu, etikka ja savuaromi. Testaa maku. Lisää hunajaa ja hillosokeri ja anna kuplia hiljakseen.
Tässä välissä voi laittaa lasipurkkeja uuniin 100 asteeseen ja kiehauttaa lasipurkkiin kuuluvat kannet kattilassa.

Kun olet makuun tyytyväinen purkita kastike kuumiin astioihin. Huolehdithan siitä että käyttämäsi säilytysastiat ovat puhtaita- näin takaat tuotteen hyvän säilymisen.
Itse laitoin soossiin enimmäisyys järjestyksessä: LemonDroppia, Cheiro Roxaa, Pimiento de Padronia ja Aji Benitoa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s