Papu-Quorn pata

Papu-Quorn pata 10:lle

1,5 dl adukipapuja
1,5 dl mustapapuja
1 pss Quorn rouhetta
2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
2-3 punaista paprikaa
½ kesäkurpitsa
½ munakoiso
1-2 dl riisiä
oliiviöljyä
1tlk tomaattipyreetä
paprikamaustetta
sokeria
suolaa
kurkuma
kumina
harissa
ras el hanout
garam masala
lime-mustapippuria
korianteri (mausteena tai tuoreena)
sitruunamehua

Laita edellisenä iltana pavut likoamaan ja huuhdo ne aamulla. Laita pavut kiehumaan suolan kanssa omaan kattilaansa. Kaada padan pohjalle 0,5 dl oliiviöljyä kuumentumaan. Meillä on valurautapata, mutta mikä tahansa pata käy.

Valurauta on siitä kiva, että toimii hellalla ja ruuan voi halutessaan laittaa vielä muhimaan uuniin.

Lisää sipulit, valkosipuli ja savupaprikajauhe. Anna paistua hetki ja lisää viipaloitu paprika, kesäkurpitsakuutiot sekä munakoiso ja annan hämmentyä hetki. Lisää quorn, pavut ja tomaattipyree. Sekoita joukkoon pari desiä vettä ja anna muhia miedolla lämmöllä. Lisää muut mausteet, sitruunamehu ja riisi sekä lisää veden määrää.

Anna porista miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää. Lisää mausteita tarpeen mukaan.

Mainokset