Omenaporkkanamehu

Kesällä hankimme talouteemme jättimäisen Kenwoodin mehulingon (vääntövoimasta ja kierroksista tietoa etsivän kannattaa lukea faktat vaikka täältä). Pian mehulingon kaveriksi muutti Supermehut- kirja, joka toki on kaunis kuin mikä ja sisältää ihania reseptejä mutta jäi pian selailun jälkeen lähinnä koristeeksi keittiöön. Kokeilunhalu voitti orjallisen reseptien bongailun. Ehkä kirjaan tulee palattua mikäli toiveena on juuri jokin erikoinen mehu.

Omat mehumme teemme usein c-vitamiinipitoisista järkevän hintaisista tuotteista,  kaapista kätköistä tai taloudestamme löytyvien sattumien hyödyntämisellä tämä samainen mehu taipuu moneen muotoon. Tällä kertaa sattuman osaa näyttelee yksinäinen granaattiomena.

15397636_10154331914217858_2014204824_o

Jos mehua ei ole aikeissa nauttia samantien on järkevää pistää joukkoon aina hieman sitruunaa sekä inkivääriä. Se parantaa mehun säilyvyyttä jääkaapissa. Itse käytämme kyllä molempia mielellämme runsaasti muutenkin!

Kuvassa olevan vihannes/hedelmä määrän surauttaminen käy nopeasti ja valmista mehua siitä saa melkein litran. Mehua voi juoda sellaisenaan tai sitten sitä voi laimentaa vedellä makunsa mukaiseksi.