Intialainen linssikeitto

Tämän olen tehnyt niin monta kertaa, että osaan heittää ohjeet varmaan unissanikin. Joka kerta silti teen tästä aivan erimakuista, mutta aina todella hyvää.

1,5 dl punaisia linssejä
500 g porkkanaa
300 g perunaa
1 tlk kikherneitä (GoGreen)
1 iso sipuli
6-8 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattipyrettä
Kasvisliemikuutio
4 rkl garam masalaa
2 tl kurkumaa
1 rkl savupaprikaa ja/tai chiliä
Suolaa, oman maun mukaan
1 pieni tlk kookoskermaa

Pilko vihannekset, halutettasi voit myös käyttää lanttua ja/tai bataattia. Itse olen pääasiassa käyttänyt vain perunaa ja porkkanaa. Huuhtele linssit huolellisesti ja heitä kasvisliemikuution sekä öljytilkan kanssa porisemaan.

Lisää porkkana ja perunat 5-10min päästä kattilaan. Paista sipulit pannulla garam masalan, öljyn sekä puristetun valkosipulin kanssa. Lisää tomaattipyree sekä kikherneet kattilaan.

Kaada sipuliseos kattilaan vihannesten ja linssien seuraksi sekä lisää kaikki muut mausteet paitsi kookoskerma. Sekoita ja katso tarvitseeko lisätä mausteita.

Jos ei niin lisää kookoskerma, sekoita ja maista uudestaan.

Omnom nom, vaatii leipää dippaamiseen! Kivaa on myös se, että käytännössä tähän voi laittaa kaikkea sinapinsiemenistä korianteriin (jos tykkää, itse inhoan – fyi!)

Mainokset