Kasviskaalilaatikko

Kaalilaatikkoa tulee tehtyä juuri se kerran tai kaksi vuodessa. Ainakin minulle niitä harvoja ruokia joihin tulee oikeasti himo välillä, silloin sitä on tehtävä ihan heti! Kaupan valmislaatikoihin en koskisi pitkällä tikullakaan, kaali on parasta valmistaa itse.

Kaalilaatikko toimii tosi hyvin myös kasvisversiona ja itse  olen ”pohjareseptini” poiminut ja muokannut täältä.

Vaihdoin reseptin osalta esimerkiksi riisin omaan suuhun paremmin maistuvaksi ohrahelmeksi.

1 pieni kaali
2 dl soijarouhetta
1 + 2 rkl luomukasvisliemijauhetta
1 dl ohrahelmiä
1 sipuli
Runsaasti/omanmaun mukaan valkosipulinkynttä (ainakin 2)
2 porkkanaa
öljyä
mustapippuria & suolaa omanmaun mukaan
iso loraus soijakastiketta
3 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 rkl siirappia

Keitä ohrahelmet pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja siirrä sivuun. Mittaa soijarouhe kulhoon, mausta 1 rkl luomukasvisliemijauheella ja peitä vedellä. Anna turvota 15 minuuttia, valuta. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori ja kuutioi porkkana. Leikkaa kaali palasiksi.

Kuumenna pannu ja freesaa öljyssä sipulisilppua muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää soijarouhe ja paista viitsen minuuttia. Mausta pippurilla ja soijakastikelorauksella.

Freesaa kaali ja porkkana tarvittaessa parissa erässä pannulla voissa ja öljyssä. Mausta hienonnetulla tuoreella timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kaalin joukkoon soijarouhe-sipuliseos ja kypsä riisi. Mausta siirapilla ja lopulla kasvisliemijauheella, sekoita joukkoon vesi ja kerma. Tarkista maku.

Siirrä ruoka uunivuokaan, viimeistele muutamalla voinokareella. Paista 180 asteessa noin tunti.

Itse tein nuo määrät tuplana jolloin sain kaksi suurta vuokaa laatikkoa.

Käytä tarjoilussa puolukkasurvosta jos tykkäät. Kokki itse siitä ei juuri välitä 🙂

Mainokset