Raakasuklaa-palat

Syntisen hyvä ja hitosti terveempi raakasuklaa kun Fazerin sininen.

Itelle ”pelastus” vaikka tässä toki rasvoja onkin, mutta mua ei niin erilaiset pullat ja karkit houkuta kun suklaa.

Tiesitkö että suurin osa kaakaon luonnollisesta ravintosisällöstä menetetään kun kaakaosta tehdään tavallista suklaata tai kaakaojauhetta prosessoimalla kaakaota korkeissa lämpötiloissa?

Toisin sanoen raakasuklaalla tarkoitetaan yleisesti suklaata, joka on valmistettu kylmäprosessoimalla kaakaota ts. missään tuotannon vaiheessa ei ole ylitetty 45 astetta!

Kylmäprosessoinnin ansioista raakasuklaa säilyttää kaakaon luonnollisen ravintosisällön.

Raakasuklaa ei sisällä myöskään maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, kemikaaleja, valkoista sokeria tai geenimanipuloitua soijalesitiiniä.

Lisää raakasuklaasta Kinuskikissalta.

RAW CHOCOLATE
noin 15-20 palaa

Alkuun:

noin 1 dl kaakaovoita
noin 0,5 dl kookosöljyä

Ite laitan hömpsäyksen verran enempi kuin yllä molempia rasvoja. Kaakaovoin ja kookosöljyn oma suhde löytyy vain testaamalla. Tästä määrästä tulee mun muotilla 15 palaa + pari extraa.

Laita öljyt vesihauteeseen kattilaan, mutta ole tarkkana sillä seos ei saa kiehua! Kaikki tapahtuu alle 45 asteen = tää on tärkein ohje!

Vesihaude onnistuu helposti kotikonsteinkin. Kattila noin puolilleen vettä ja sen päälle voit asettaa vaikka leivontakulhon.

Kun rasvat ovat sulaneet, voit ottaa seoksen pois liedeltä tai pitää sen siinä, mutta laske asteita.

17579976_10212830438699569_324125805_n

Lisää rasvaseokseen:

Reilut 0,5 dl Carob-jauhetta
2 tl juoksevaa luomuhunajaa
2 tl kookossokeria
2 tl  kaakaota esim. Cocoa Green Black’s luomukaakaota
Voit myös olla laittamatta kaakaota, mutta sitten lisää vähän Carob-jauhetta.

Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi. Seuraavaksi, jos sinulla ei ole silikonisia suklaamuotteja, voit levittää suklaan tasaiseksi levyksi esim. uunipellille, jossa on leivinpaperi.

Lopuksi:

Itselläni oli yksi suklaapala ja yksi jääpalamuotti. Laitoin niihin sisälle pähkinää ja marjoja, jonka jälkeen kaadoin kulhosta varovasti päälle raakasuklaaseosta.

Sitten vain kylmään jähmettymään, pakastimessa noin 30min. Jääkaapissa vähän kauemmin.

Säilyy rasiassa jääkaapissa, eli kaikkea ei tarvitse syödä kerralla vaikka se onkin vähän mahdotonta!

17577647_10212830984553215_1707065810_n

Raakasuklaaseen voi rouhia pähkinöitä, kuivia hedelmiä, marjoja, minttua, kaakaonibsejä, macajauhetta, kookosta tai mitä nyt ikinä haluat herkkupaloihisi laittaa!

Mainokset