Marjainen raakapuuro

Raakapuuro, tuorepuuro, over night oats

Taipuu varsiin moneen, aamupalaan ja herkkuun tai välipalaan. En söisi lämmintä kaurapuuroa ihan näin monessa muodossa ja pitkin päivää, mutta tuorepuuroa toisinaan voisin.

Puuron hyödyt saa meinaan näinkin ja vaikka se ei välttämättä ole terveellisempää (internet on täynnä kaikenlaista ”tietoa” öglöböglö fitness sivuilta, uskoo ken tahtoo), niin itse en jaksa aamulla keitellä puuroa. Paljon helpompaa tehdä edellisenä iltana (menee ehkä 5min) ja lapata aamulla naamaan tai ottaa mukaan töihin!

Ihan aluksi eräs huomio jonka olen tehnyt. Hanki itsellesi lasipurkki tai kaksi johon teet puuron tai kuljetat mukanasi – muovirasiasta puuro ei maistu yhtä hyvälle ja miksi ostaa muovia muutenkaan?

Meillä käytössä on parin euron 0,4 dl lasipurnukat Ikeasta, joissa on ilmatiivis kansi. Jos vanha hillopurkki on loppu, niin siitähän saa oivan purkin käyttöön.

Hyvä muistisääntö on, että perus tuorepuuro syntyy seuraavasti:

1 dl puurohiutaleita
1 dl nestettä (vesi, kookosjuoma, mehu, maito, kaurajuoma…)
1 dl massaa (banaania, rahkaa, jogurttia…)
1 rkl makua (hunajaa, kaakaojauhetta…)

Ja yöksi turpoamaan jääkaappiin!

Kun olin itse testaillut tuorepuuroja jonkun aikaa, alkoi löytymään se itselle sopiva koostumus. Aika pian huomasin lisääväni nesteen ja/tai massan määrää, makuja, siemeniä jne.

Olen smootheissa käyttänyt jo marjojen lisäksi aikaisemmin erilaisia jauheita joten aloin vain täydentämään varastoja. Ostelin chiaa, pellavarouhetta, karpalo- ja tyrnirouheita ja aloin testailemaan. Tällä viikolla eksperimentaalisessa keittiössä syntyi tämä:

Mustikka-chia-soija-tuorepuuro

1 dl kaurahiutaleita (joissa valmiina pellavarouhetta)
noin desi mustikoita
1 tl karpalojauhetta
1 tl chian siemeniä
1 rkl luomuhunajaa
noin 4 rkl soija-mansikka jogurttia
1 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset kunnolla mössöksi, lisää vettä jos tarve ja työnnä jääkaappiin turpoamaan.

image.jpeg

Kiva vitamiinirikas resepti. Muista, että chia imee itseensä 9-kertaisen määrän nestettä joten voit tehdä siitä helposti chia-hyytelöä joka säilyy jääkapissa ja lisätä myös sitä sellaisenaan tuorepuuro-reseptin sekaan.