Satans-vegekinkku

Tein ihan itse seitan kinkun alusta loppuun. Siitä tuli hyvää, mutta ensimmäiset huomiot olivat, että marinaadia ei voi olla liikaa koska kinkku vetää uunissa itseensä kaiken ja toisekseen mausteita saa laittaa reilulla kädellä.

Jälkikäteen myös pieretti, että seuraava testi on varmaan tehdä gluteenittomana pavuista ja tummista riisijauhoista.

Tarvitset seuraavat aineet:

4,5 dl gluteenijauhoja
1 dl gram- eli kikhernejauhoja
2 tl kasvisliemijauhetta
1 tl suolaa
3 tl garam masalaa
3 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 dl soijakastiketta
Reilu desi oliiviöljyä
7 puristettua valkosipulin kynttä
3 dl vettä
BBQ-kastiketta (savu)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa
2. Sekoita öljy, valkosipuli ja soijakastike veteen. Kaada neste jauhoihin tasaisesti ja hitaasti
3. Sekoita ja vaivaa muutaman minuutin ajan kiinteäksi ja muotoile kinkku haluamasi muotoiseksi esim. suoraan vuokaan (helpottaa paljon!)

Tee marinadi:
* 4 rkl oliiviöljyä
* 1/2 rkl soijakastiketta
* 1/2 rkl savu bbq kastiketta
* 1-2 rkl omenaviinietikkaa
* 1-2 rkl tomaattipyrettä
* 1/2 dl vettä

4. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja kaada sen jälkeen kinkun päälle. Anna marinoitua vähintään 2-3  tuntia (mielellään yön yli).
5. Kääri kinkku folioon ja paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia riippuen nesteen määrästä ja uunista. Kokeile reilu tunnin jälkeen haarukalla milloin kinkku tuntuu valmiilta.

Itse käärin omani parin tunnin päästä folioon ja laitoin vuokaan jonka jälkeen kaadoin marinadin kinkun päälle ja suljin folion.
6. Ota pois uunista ja anna jäähtyä

Tee sinappihuntu:
* vahvaa sinappia (pontikka tai konjakki toimii)
* korppujauhoja

7. Kuorruta koko kinkku, lisää ensin sinappi ja sen jälkeen pyörittele korppujauhoissa

Lämmitä uunissa samoissa asteissa ennen tarjoilua kunnes kuorrute on kauniin ruskean värinen. Mässäile!

15078684_10211493553358271_8460811419625942942_n

Mainokset