Mausteet ja ihanat yrtit!

Mausteet ja yrtit tekevät ruuan! Tässä muutamia mausteita sekä yrttejä joita me käytämme vähintään viikottain ruokiin ja marinaadeihin. 

15301085_10211684353408153_519985532_n

Valkoinen- ja punainen sipuli sekä valkosipuli
Sipulin ja valkosipulin kanssa pannulla paistuu asia kuin asia, varsinkin soijarouheet sun muut!

Basilika
Perinteinen basilika on italialaisen ruuan ehdoton maustaja. Käytä sitä tomaattiruokiin, pastaan, pestoon sekä juustojen, salaattien ja salaatinkastikkeiden mausteeksi. Italialaisessa yrttiseoksessa on yleensä basilikaa, meiramia, oreganoa, rosmariinia, salviaa, kynteliä ja ajuruohoa.

Timjami
Käytä timjamia keitoissa, pata- ja kasvisruuissa punajuuren ja perunan kanssa sekä makeiden ruokien maustajana.

Valkopippuri, jauhettu
Sopii kasvis-, kana-, kala-ja liharuokiin, salaatinkastikkeisiin sekä tahnoihin.

Savupaprika
Dulce (makea) tai picante (väkevä). Käytä kasvisruokiin, marinaadeihin. Mihin vain!

Mustapippuri, kokonainen
Ehdoton myllypippuri! Sopii hyvin keittoihin ja patoihin.

Kurkuma, jauhettu
Intialainen yleismauste antamaan pääasiassa väriä ruokiin. Hyvin miedon makuinen.
Sopii hyvin erilaisiin riisiruokiin.

Jeera / juustokumina
Käyttö intialaisiin ruokiin, muhennoksiin, marinaadeihin. Sopii myös erilaisiin perunaruokiin.

Garam masala -mausteseos
Inkivääri, mustapippuri, anis, cayenne, fenkoli, kaardemumma, kaneli, korianteri, laakerinlehti, muskottipähkinä, neilikka. Intialainen yleismauste.

Ruususuola
Ruususuola on mineraalisuolaa, jota louhitaan kallioperästä. Ruususuolaa kutsutaan myös kristallisuolaksi sekä intiaanisuolaksi.  Ruususuola sisältää yhteensä 84 erilaista alkuainetta kuten kuparia, fluoria, jodia, seleeniä, kromia ja rautaa hyvien suolojen lisäksi. Kaikki ruususuolan sisältämät alkuaineet ovat kehollemme välttämättömiä.

Sitruuna
Käytä esim. kasvis- ja kalaruokiin. Raikas hapokkuus. Hyvässä ruoassa suolaisuus, makeus, karvaus, happamuus ja umami ovat tasapainossa keskenään. Jos hapokkuus puuttuu, ruoan maku on latteahko. Sitruuna tuo moniin ruokiin tarvittavan hapokkuuden.

Hunaja
Karamellisoi sokerin sijasta sipulit mukavasti pannulla!

Soijakastike
Erityisesti Kikkoman. Marinaadeihin, ruokiin suolan sijasta yms.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s