Antakaa minulle kahvia!

Suomalaiset juovat kahvia eniten maailmassa, ja tuosta kahvista 97 prosenttia on vaaleapaahtoista. Maailmalla juodaan pääsääntöisesti tummempia paahtoja, mutta suomalaiset ovat mieltyneet vaaleaan.

Miksi? Makuasia tietysti, mutta kun se vaaleapaahto on niin PAHAA.

Kahvin paahtaminen on kemiallinen prosessi. Sen aikana hapot, aromit ja muut komponentit luodaan tai tasapainotetaan niin, että kahvin hapokkuus, maku, jälkimaku ja runko kehittyvät. Paahtojen välillä ei ole juurikaan muita eroja kuin maku, mutta herkkävatsaisen kannattaisi ehkä kokeilla tummempaa paahtoa.

Yllätyitkö? 

Vuonna 2009 jokainen suomalainen kulutti 9,9 kiloa kahvia. Tämä on noin kaksikertaa enemmän kuin Keski-Euroopan maissa. Kupeissa mitattuna suomalainen nauttii keskimäärin 4-5 kupillista päivässä. (Yle).

Vaalean paahdon hapokkuus saattaa aiheuttaa juojalleen vatsavaivoja. Vaalea paahto on mielestäni kitkerää ja hapanta, suoraan sanoen siis epämiellyttävän makuista ja vatsaa vääntää takuuvarmasti jos töissä on joutunut kupin tai pari juomaan, että silmät pysyisivät auki.

12244707_10208388482173432_4353237067388939182_o

Meillä juodaan kotona tummapaahtoista espressoa mutteripannulla tehtynä.

Itse asiassa meille kotiin ostetaan vain kahvipapuja jotka sitten jauhetaan, sillä kahvipapu alkaa vanhentua samantien kun se jauhetaan. Kahvi, mikä on tehty vastajauhetuista kahvipavuista on raikkaampi ja aromaattisempi. Toki tämä on makuasia, jos olet juonut likaisesta ja rasvaisesta pannusta koko ikäsi, niin olet sitten varmaan tottunut siihen.

Tästä syystä kahvia pitäisi kuitenkin säilyttää viileässä ja ilmatiiviissä paketissa.

Kahvi on täällä kotona ja ulkona sekä reissussa meidän intohimo. Toki minä olen varmasti se fanaattisempi meistä kahdesta. Syytän vahvasti tästä äitiäni kaikella rakkaudella. Minä nyt vain haluan valita mitä kahvia juon koska sen hetken tulee olla nautinto. Eikä minulla järjettömästi ole paheita joten aion pitää tämän!

Kahvin viljely ja ekologisuus kun eivät riemuitse käsi kädessä. Lisää kahvista, keittimistä, kahvijuomista, historiasta ja tuottajamaista mm. täällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s